Oldambt presenteert zich op Provada in Amsterdam

OLDAMBT – De gemeente Oldambt staat dit jaar voor de vijfde keer op de Provada –de grootste vastgoedbeurs van Nederland- in Amsterdam.

Deze beurs van wordt gehouden van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 juni in de RAI. Provada is hét jaarlijkse ontmoetingspunt waar ontwikkelaars, beleggers, consultants, retailers, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten zaken doen.

Tijdens de Provada presenteert Oldambt drie speerpunten; Winschoten als dé regionale winkelstad, Blauwestad en Oldambtmeer (‘waterwonen’, recreatie en toerisme) en Bad Nieuweschans (wellness en gezondheidstoerisme).

Vastgoedsector veel te bieden

Als tweede gemeente van de provincie Groningen heeft Oldambt de vastgoedbranche veel te bieden. En dat wil de gemeente tijdens deze vastgoedbeurs uitdragen aan de bezoekers.

Winkelstad Winschoten

Winschoten heeft als dé regionale winkelstad (sinds jaar en dag de tweede koopstad in de provincie met een achterland van ruim 80.000 inwoners) een uitstekende infrastructuur (direct gelegen aan snelwegen A7), goede water- en spoorverbindingen en bovendien een goed voorzieningenniveau.
De binnenstad van Winschoten heeft sinds 2014 een ware metamorfose ondergaan. Door een zeer aanzienlijke financiële impuls is de bedrijvigheid en levendigheid in de Winschoter binnenstad flink versterkt. Dit draagt in positieve zin bij aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad en de beleving van inwoners, bezoekers en consumenten.

Blauwestad en Oldambtmeer

De aanzienlijke groei van toerisme en recreatie in Oldambt gedurende de afgelopen jaren gaf de gemeente een impuls en heeft ook een positieve invloed op Winschoten. Deze ontwikkeling is mede een gevolg van het realiseren van Blauwestad (riant ‘waterwonen’ in een fraaie omgeving) en het Oldambtmeer in het gebied ten noorden van snelweg A7. Met de aanleg van het meer in 2004 (oppervlakte 800 hectare) werd het grootste meer van de provincie Groningen gerealiseerd. Op en rondom het meer zijn er tal van activiteiten op het gebied van (watersport)recreatie mogelijk.

Bad Nieuweschans: wellnessresort

Op het gebied van toerisme is wellness- en kuurresort Fontana in Bad Nieuweschans al vele jaren de grootste trekker van Oldambt. Het eerste wellnessresort van Nederland trekt jaarlijks meer dan 210.000 bezoekers waarvan 30% afkomstig is uit Duitsland. Recent is gestart met idee- en planontwikkeling om in Bad Nieuweschans, naast wellnessresort Fontana, in de komende jaren toe te werken naar een uitgebreider aanbod van wellness, zorg en (para)medische klinieken.