Openluchtspektakel ’Reuring op de Coendersbos’ in Nuis stijf uitverkocht

NUIS – Het tiende openluchtspel van Spek om Spinnen wist afgelopen weekend 2500 toeschouwers te trekken naar de eeuwenoude borgtuin in Nuis. De voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond waren stijf uitverkocht. Per voorstelling was er plaats voor zo’n 900 bezoekers.

Mede door het hoge bezoekersaantal kreeg regisseur Herma Stroetinga een waardig afscheid. Ze regisseerde de voorstelling dit jaar samen met Sjoeke Klaassens. Naast het voeren van de regie was ook het stuk geschreven voor Stroetinga.

Vrijwilligers van de organisatie, meer dan honderd, nemen binnenkort afscheid van Herma Stroetinga. Ze is de langstzittende regisseur van de club. Ze had de leiding over 6 producties en was daardoor ruim 12 jaar verbonden aan Spek om Spinnen.

Tijd om achterover te leIMG_8961unen is er voor de bestuursleden niet. In 2018 moet er weer een productie worden opgevoerd. Dat lijkt nog ver weg, maar de opdracht die op hun staat te wachten is groot en omvangrijk. Er moet namelijk naast een andere regisseur ook worden gezocht naar een schrijver. Binnenkort worden er verkennende gesprekken gehouden met potentiële regisseurs.

Het bestuur zal ook een andere samenstelling gaan krijgen. Voorzitter Tineke Pastoor treedt samen met secretaris Hannie Nijhof terug uit het bestuur. Beiden waren bij de oprichting van de stichting in 1997 betrokken. Bij hun aftreden worden ze benoemd tot erelid.

Nadat eerder Linda de Vries en Robert Pastoor het bestuur hebben verstrekt zal vanaf september ook Karina Wiersema toetreden tot het bestuur.

Foto’s: Simon van der Goot