Realisatie luxe-appartementen in Groningen Zuid stap dichterbij

GRONINGEN – Op de plek waar eerder de middelbare hotelschool stond, verrijzen straks zestig hoogwaardige appartementen. Het ontwikkelingsproject “VKV102” omvat de bouw van de appartementen van elk circa 100 m2 aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen Zuid.

Het project is gestart in 2008, maar heeft vanwege de ongunstige marktomstandigheden lange tijd op de plank gelegen. De afgelopen maanden heeft ontwikkelaar Hanzevast samen met aannemingsbedrijf Rottinghuis hard gewerkt om het project nieuw leven in te blazen. De projectontwikkelaar heeft het project nu verkocht aan de aannemer om de appartemententoren verder te realiseren.

De appartementen zijn ontworpen door architectenbureau AAS. Alle woningen zijn georiënteerd op het zuidwesten, waardoor elk appartement uitzicht heeft op het Hoornse Meer. Ook hebben de appartementen ruime balkons op deze kant zodat er optimaal kan worden genoten van deze unieke plek in de stad.

Rottinghuis start begin 2017 met de bouw van het appartementencomplex.