VV Nieuw Roden pakt beker ten koste van SIOS

VOETBAL – Afgelopen zaterdag werd de bekerfinale voor vrouwen gespeeld. De eerste dameselftallen van SIOS uit Sauwerd en vv Nieuw Roden maakten onderling uit welk team van het kampioenschap een ‘dubbel’ zou maken.

Een gedreven SIOS startte voortvarend aan de wedstrijd en wist de dames uit Nieuw Roden met scherp spel te overbluffen. De ploeg kwam dan ook terecht op voorsprong tegen het sterker geachte Nieuw Roden. Even later wist een speelster van SIOS wederom het net te vinden. Ditmaal alleen wel achter de eigen keepster. Nog voor rust kwam Nieuw Roden op voorsprong door een doelpunt van Renee Huizinga.

nieuw roden vr2

Na rust bleken de blauwhemden uit Drenthe de sterkere partij en wisten via Martine Kooiker en Jildau Huitema de stand uit te breiden naar 1-4. SIOS deed nog wel iets terug, maar verder dan 2-4 kwam het niet. Na het behaalde kampioenschap mogen de dames van vv Nieuw Roden nu ook de beker bijzetten in de prijzenkast.

Foto’s: Anne Takens