Zaalvoetbalcompetitie Winkler Prins en V&Z krijgt een vervolg

VEENDAM – Winkler Prins is dit schooljaar gestart met een zaalvoetbalcompetitie. De competitie die gehouden wordt in het kader van het traject ‘Sporttalentontwikkeling’ is een samenwerking tussen de school en V&Z Veendam.

De start van dit schooljaar is gebruikt om teams te werven voor de competitie en uiteindelijk is de competitie met 12 deelnemende teams gestart op 8 januari 2016. De competitie telde dit schooljaar ruim 120 voetballende leerlingen!

Elke vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur vonden de wedstrijden plaats in Sporthal Ruitershorn te Muntendam. Leerlingen van 11 t/m 15 jaar speelden in hun vrije tijd een wedstrijd van 2 x 15 minuten tegen een ander (zelf samengesteld) team uit de competitie.

topscorer

De wedstrijden stonden onder leiding van Tim Rijnberg, een leerling uit VWO 4 van Winkler Prins, die intern door een KNVB scheidsrechter wordt opgeleid, zodat hij in een later stadium ook senioren kan fluiten.

De competitie is gebaseerd op de senioren competitie, die V&Z Veendam al jaren organiseert. Zo zijn alle uitslagen, standen, topscorers en wedstrijdschema’s gepubliceerd op de website van V&Z (www.venzveendam.nl). Tevens zijn hier wekelijks de wedstrijdverslagen te vinden. De Winkler Prins/ V&Z zaalvoetbalcompetitie is een initiatief van Ricardo Brongers (docent lichamelijke opvoeding op Winkler Prins) en Aeilt Hassing (voorzitter V&Z Veendam).

Afgelopen vrijdag 3 juni was de laatste speelronde van de competitie en werd de eindstand bekend gemaakt. De teams die 1e (FC Döner), 2e (Jopie FC) of 3e (FC Kings) zijn geworden hebben een medaille in ontvangst mogen nemen tijdens de prijsuitreiking, die na de laatste wedstrijd plaatsvond.

Ook was er een prijs voor de topscorer van de competitie (Winston de Jonge), een sportiviteitsprijs én een prijs voor het team met het mooiste tenue (WP Galaxy, leerlingen uit V1g).

Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door Sporthal Ruitershorn Muntendam.