Britse funksensatie PBUG naar Swingin’ Groningen

GRONINGEN – Een bijzondere surprise-act sluit het vrijdagavondprogramma van Swingin’ Groningen op het Broerplein af. De Britse funksensatie PBUG (PB Underground) bezoekt het hoge noorden en betreedt het podium in Groningen.

Bandleider van PBUG is Pete Ray Biggin, die ook drumt voor Level 42 en heeft gedrumd voor Amy Winehouse, Chaka Khan, Mark Ronson en diverse andere wereldartiesten.

PBUG is een sensatie aan het Britse funkfront en bijkans huisband van het beroemde Londense Jazz Cafe. Organisator Marcel Schlaman noemt het ‘een droomact voor ons festival’. In 2015 werd de band genomineerd voor de Beste Live UK show of the Year bij de Jazz FM Awards. Het optreden start om 23.15 uur.

Met deze laatste toevoeging is de programmering van de 22ste editie van Swingin’ Groningen helemaal rond. Op www.swingingroningen.nl en in het deze week verschenen programmaboekje kan iedereen alle informatie vinden. En natuurlijk op de app die vorige week is gelanceerd, waarmee de bezoeker ook zijn persoonlijke programma kan samenstellen.