FC Groningen hengelt Ruben Yttergard-Jenssen binnen

GRONINGEN – Ruben Yttergard Jenssen tekent dinsdagmiddag een meerjarige overeenkomst in de Groningen Euroborg. De Noors international wordt om 15.30 uur gepresenteerd. Hij komt transfervrij over van het Duitse FC Kaiserslautern.

De 28-jarige Yttergard is 37-voudig A-international en heeft inmiddels 275 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal. Yttergard Jenssen kwam met Tromsö IL tot 16 Europese wedstrijden. In de afgelopen drie seizoenen voetbalde de Noor in de Duitse 2. Bundesliga in totaal 81 officiële wedstrijden voor 1. FC Kaiserslautern. Hij scoorde daarin 10 keer.

Debuut

De middenvelder maakte zijn debuut voor de nationale Noorse ploeg in de met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Montenegro, op 29 mei 2010 in het Ullevål Stadion van Oslo. Afgelopen zondag was Yttergard Jenssen – evenals FC-spits en landgenoot Alexander Sørloth – invaller bij het oefenduel van Noorwegen in Brussel tegen België.