SCA Hoogezand, BWRI en Iederz verlengen en verstevigen samenwerking

HOOGEZAND – SCA Hoogezand en de werkvoorzieningschappen BWRI uit Hoogezand-Sappemeer en Iederz uit Groningen zetten hun samenwerking voort. De huidige samenwerkingsovereenkomst loopt van 2013 tot 2018 en is tussentijds opengebroken met een verlenging tot 2020.

Deze verlenging houdt ook een uitbreiding van de werkzaamheden in. Het aantal productielijnen wordt namelijk uitgebreid van 6 naar 9. Op 7 juni om 10.00 uur ondertekenden Matthieu Torres, plant manager SCA Hoogezand, Taco van de Poel, directeur BWRI en Solveg Snippe, directeur Iederz de contracten. Dit ook onder toeziend oog van de Gerard Messchendorp van Messchendorp Beheer die de verbouwing heeft gerealiseerd.

Op de locatie aan de Abramskade in Hoogezand voeren 150 medewerkers van deze werkvoorzieningschappen sinds maart 2009 in- en ompakwerkzaamheden uit in opdracht van SCA Hoogezand.

Door op de locatie nabij de fabriek uit te breiden is SCA sneller in staat om te reageren op de vragen vanuit de markt. Daarnaast betekent het concreet minder vrachtwagens op de weg, en dat leidt tot een reductie in kosten en CO2. Naast de bedrijfsmatige voordelen wil SCA bovendien hiermee invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en haar plek in de lokale gemeenschap.

Door deze uitbreiding en voortzetting van de samenwerking creƫren de werkvoorzieningschappen BWRI en Iederz meer duurzame plekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de medewerkers van de sociale werkvoorziening zijn er nu ook mogelijkheden voor alle doelgroepen binnen de Participatiewet.