‘Kielwindeweer heeft nieuw dorpshuis nodig’

KIELWINDEWEER – De inwoners van Kielwindeweer willen een echt dorpshuis. Dat blijkt uit het gesprek dat de inwoners van het dorp hebben gehad met het college van burgemeester en wethouders en met de gemeenteraadsleden van Hoogezand-Sappemeer.

Door een conflict tussen het dorpshuisbestuur en de voetbalclub wordt dorpshuis ’t Woldhuus al maanden niet meer gebruikt voor dorpsactiviteiten. Dit tot grote ergernis van de inwoners van het Kielwindeweer.

‘Er is in het dorp draagvlak voor veel activiteiten die de saamhorigheid bevorderen en er gebeurt ook veel’, legde een aanwezige uit. ‘Maar dat staat zwaar onder druk doordat we geen ruimte hebben voor die activiteiten.’ Ook bij de stellingen over activiteiten voor jongeren en voorzieningen voor ouderen kwam het dorpshuis regelmatig ter sprake.

 

Foto: Google Streetview