Ladiesrun Groningen kleurt Stad roze

GRONINGEN – Groningen kleurt roze op 12 juni. Dan wordt de negende editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen gelopen.

Hét jaarlijks terugkerend loopevenement voor vrouwen waar je kunt kiezen uit vier afstanden; 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km. Meedoen is als een dagje uit, met sportiviteit én entertainment. Inschrijven kan nog tot en met aanstaande zondag 12.00 uur via www.ladiesrungroningen.nl.

De start- en finishlocatie is nieuw dit jaar: de Vismarkt wordt omgebouwd tot Pink Plaza met onder andere een DJ, masseurs en verschillende stands.

Business Run

De Business Run is een onderdeel speciaal voor vrouwen uit het bedrijfsleven. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf ladies. De drie snelste bedrijven winnen een prijs.

Pink Ribbon

Dames kunnen met hun deelname aan de GasTerra Ladiesrun Groningen 2016 ook een goed doel steunen. Alle donaties gaan naar Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Om 13.10 uur, vlak voor de gezamenlijke warming up, wordt de cheque overhandigd namens de organisatie aan Pink Ribbon, met het voorlopige bedrag.

Startschot

Om 13.30 uur verricht Maurice de Wilde, CFO van hoofdsponsor GasTerra, het startschot voor de 5 km, gevolgd door Fleur Gräper- van Koolwijk, die het startschot verricht voor de 2,5 km om 14.30 uur. De gedeputeerde voor o.a. sport van de Provincie Groningen doet dat nadat ze zelf eerst de 5 km heeft volbracht. Het laatste startschot wordt gegeven door Eva Koers-Doornbos, die meedoet aan de 2,5 km en direct daarna het startsein geeft voor de 7,5 km en 10 km om 15.00 uur. Zij heeft als individu veel geld bijeen gebracht via de speciale actiepagina van Pink Ribbon.