Monique blaak exposeert in Galerie de Weergang in Garnwerd

GARNWERD – Van donderdag 16 juni tot en met zondag 31 juli is in Galerie de Weergang de tweede expositie van dit seizoen te zien. Dit keer worden er schilderijen ten toon gesteld van Monique Blaak uit Sellingen.

Krachtig kleurgebruik en bijzondere structuren zijn kenmerkend voor de schilderijen van Blaak. De kleuren van West Afrika, waar zij geboren is en opgegroeid, komen bewust maar ook vaak intuïtief bij elkaar in organische vormen. Naast haar abstracte werk schildert Monique ook figuratief zoals landschappen, bloemen en Afrikaanse dieren. Haar werk is dan ook niet in een hokje te plaatsen wat ook het laatste is wat ze zou willen.

Als ze zelf niet aan het schilderen is geeft ze schildercursussen in haar atelier in Sellingen. Alles draait om kunst want in de overige tijd is ze initiatiefneemster van de Kunstroute tijdens beide Pinksterdagen in Sellingen Zuid, neemt ze deel in de werkgroep van het Schildersfestival Montmartre in Sellingen en exposeert ze het hele jaar op diverse locaties en in galeries.

Ook nu is er in de Galerie werk in stock van Frits Casparie, Michiel Ragnar, Heleen van der Tuin en Ton Stoltenkamp. Daarnaast zijn er de zogenaamde kunstpuzzels van Anja Weber en Gerard Leerkes en keramiek van Wim de Boer, met onder andere Reitdiepvazen, Groninger meeuwtjes (kippen) en kommetjes van Garnwerder klei.

De Galerie is open van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur in de maanden mei t/m september. Galerie de Weergang is te vinden aan de Burgemeester Brouwersstraat 28 te Garnwerd.