PvdA en SP willen werkloze Stadjers laten meewerken aan Zuidelijke Ringweg

GRONINGEN – De PvdA en de SP willen werkloze Stadjers laten meewerken aan de bouw van de Zuidelijke Ringweg. De partijen denken op deze manier de werkloosheid in Groningen te kunnen bestrijden.

Met meer dan twintigduizend werkzoekenden staat de werkgelegenheid in de stad er slecht op, volgens de PvdA en de SP. Daarom gaan zij het college vragen stellen over hoe de burgemeesters en wethouders denken de extra werkgelegenheid ook daadwerkelijk bij de inwoners van Groningen terecht te krijgen.

De partijen hopen wel dat de arbeiders op een eerlijke manier betaald gaan worden volgens het Nederlandse cao. Iets dat bij de bouw van het Forum en de Sontbrug is misgegaan, daar werden grote aantallen werknemers uitgebuit en onderbetaald, aldus de PvdA en de SP.