Burgemeester Dijkstra maandag in besloten kring begraven

GROOTEGAST – Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast wordt aanstaande maandag in besloten kring begraven. De burgervader overleed afgelopen dinsdag in het ziekenhuis. Dijkstra leed aan een ernstige ziekte waarvoor hij vrijdag werd opgenomen.

Maandag wordt er eerst een herdenkingsdienst gehouden voor genodigden. De dienst begint om 13.00 uur in de Notoaristentuun achter het Marktplein. Enkele mensen zullen daar een toespraak houden, waaronder loco-burgemeester Sjabbo Smedes.

Verkeersmaatregelen

Vanwege de verwachte drukte worden verkeersmaatregelen getroffen. Zo zal het gedeelte van de Hoofdstraat gelegen tussen de Kruising met de Hoflaan en de kruising met de Noord van 10.00 uur tot 15.30 uur voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. De busdienst wordt omgeleid via de Rondweg en de G.P. Beukemalaan. Parkeren op het Marktplein is de hele dag niet mogelijk.

Vrijdag blijft het gemeentehuis langer open om inwoners de kans te geven het condoleanceregister te tekenen. Ook zaterdag wordt die mogelijkheid nog geboden tussen 10.00 en 14.00 uur. Maandag is het gemeentehuis de hele dag gesloten.