Leerlingen ‘De Regenboog’ presenteren plannen speelterrein aan Bedumers

BEDUM – Binnenkort wordt er een start gemaakt met de aanleg van een speelterrein nabij het wooncomplex Bederawalda in Bedum. Het speelterrein dat is ontworpen door leerlingen van groep 8 basisschool ‘De Regenboog’ in Bedum komt in het parkgebied naast het complex te liggen.

De plannen worden op 14 juni aanstaande gepresenteerd door de ontwerpers zelf. Ook zijn vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig. Voor die presentatie zijn bewoners van De Vrije Gang, Bederawalda en een deel van De Lijnbaan uitgenodigd. Zij zijn van 16.30 tot 18.00 uur welkom in de school. Ook andere belangstellenden kunnen er dan kennis van nemen.

Het speelterrein voorziet in speelgelegenheid voor jongeren van alle leeftijden. Er komen een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk, een duikelrek en een hinkelblok.

In november vorig jaar werd in Bedum een ‘jeugdgemeenteraadsvergadering’ gehouden. Daaraan deden leerlingen van vijf basisscholen mee. Elke school maakte een ontwerp voor een speelvoorziening voor jonge Bedumers. In een vergadering, voorgezeten door burgemeester Henk Bakker, werden die plannen uitvoerig besproken. Voor het plan van de leerlingen van ‘De Regenboog’ bleek uiteindelijk het meeste draagvlak te bestaan.

Het winnende ontwerp wordt nu daadwerkelijk gerealiseerd. De speelvoorziening moet eind deze maand klaar zijn. Voor het terrein is een subsidie van 3.000 euro ontvangen.

 

Foto: Google Streetview