Politie controleert fietsers op fietsgedrag: ‘Een persoon beboet voor afstaan DNA’

GRONINGEN – De politie heeft donderdag gecontroleerd op het gedrag van fietsers in de stad. Dit naar aanleiding van bewoners die hebben geklaagd over het gedrag. Ongeveer 600 fietsers en bromfietsers zijn staande gehouden waarbij er ruim 50 overtredingen zijn geconstateerd.

Achtentwintig keer werd er een boete geschreven voor het rijden door een rood licht, zeven keer werd de maximaal toegestane snelheid overschreden en vijf keer werd een verboden richting ingereden.

Naast de fietscontrole werden er ook andere weggebruikers gesnapt die in overtreding waren. Zeven automobilisten droegen geen gordel en er werd twee keer een geopend blikje bier aangetroffen. Eén persoon ging op de bon voor ‘afstaan van DNA’, dus vermoedelijk voor het spugen richting een agent.

Aan de controle werd deelgenomen door de verschillende afdelingen binnen de politie zoals: Verkeershandhavingteam, bikers en het basisteam centrum.