Woningbouw op IJsbaanlocatie in Sappemeer in ontwikkeling

SAPPEMEER – De IJsbaanlocatie in Sappemeer is populair onder particulieren en ontwikkelaars van woningbouw.

Eind vorig jaar is een kavel verkocht en hierop wordt nu een woning gebouwd. Ook zijn er inmiddels opties op twee vrije kavels. KW Bouwgroep Groningen 7.4 BV en Honka Houtbouw starten op 11 juni met de verkoop van aardbevingsbestendige en duurzame vrijstaande woningen in Scandinavische sfeer. Warber Fonds Ontwikkeling BV en DuurzaamWonen.nl zijn inmiddels ook gestart met de verkoop van 15 duurzame woningen.

Nieuwbouw weer op gang

De gemeente is op zoek gegaan naar effectieve manieren om de woningbouw weer op gang te helpen. In het grondbeleid is de focus tot aan de herindeling op de verkoop van bestaande nieuwbouwlocaties, omdat er sprake is van een nieuwe realiteit en een andere markt. De gemeente houdt hierbij rekening met duurzame bouw en duurzaam energiegebruik. Wethouder Lindeman zegt daarover het volgende: “We zien dat op de nieuwbouwmarkt de vraag steeds meer gericht is op duurzame, energiezuinige of -neutrale woningen die uiteraard ook aardbevingsbestendig zijn. Over het algemeen zien we dat ook de woningmarkt in Hoogezand-Sappemeer over het afgelopen jaar aantrekt”.

KW Bouwgroep Groningen en Honka Houtbouw

KW Bouwgroep is gespecialiseerd in aardbevingsbestendig bouwen. Samen met Honka Houtbouw uit Finland kunnen zij verschillende type huizen bouwen die meedeinen op de bewegingen van het Groninger landschap. De woningen zijn ecologisch verantwoord en duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig door het Finse grenen als materiaalgebruik. Op zaterdag 11 juni 2016 start de verkoop van deze woningen met een informatiemarkt in het Grandcafé in Het Kielzog.

Warber Fonds en DuurzaamWonen

Warber Fonds Ontwikkeling B.V. en DuurzaamWonen.nl bouwen drie blokken van vijf woningen aan het Winschoterdiep in Sappemeer. Warber Fonds is een initiatief van Friese afstammelingen in Canada die succesvol in bedrijven en vastgoed beleggen. Zij zijn van mening dat de Nederlandse vastgoedmarkt de komende jaren zeer goede kansen biedt voor duurzame beleggers. Verkoop van grond door de gemeente aan de ontwikkelaar gebeurt pas wanneer de ontwikkelaar kopers of externe financiers heeft gevonden voor de woningen.

Het Warber Fonds werkt exclusief samen met DuurzaamWonen.nl. Deze zorgt voor de projectontwikkeling en begeleidt de bouwfase en verkoop, dan wel verhuur, van het onroerend goed. Ook coördineert DuurzaamWonen.nl het beheer en onderhoud.

Foto: Google Streetview