Celstraffen voor bende veelplegende inbrekers

PROVINCIE – De zeven verdachten uit Groningen, Winschoten en Foxhol die tussen oktober 2014 en maart 2015 een twintigtal inbraken zou hebben gepleegd, hebben celstraffen tot twintig maanden tegen zich horen eisen.

De mannen in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar werden in maart vorig jaar aangehouden in twee auto’s vol met gestolen goederen. Zij worden verdacht van het stelen van sieraden, auto’s, laptops, telefoons en een grote som geld uit een kluis. Deze zouden afkomstig zijn uit woningen in onder meer Hoogezand, Zuidbroek, Sappemeer, Wildervank, Zuidlaren en Foxhol.

Het Openbaar Ministerie wil een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden voor de minderjarige verdachten. De volwassen inbrekers hoorden celstraffen van 30 maanden tegen zich eisen, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook moet de groep een schadebedrag betalen van 17.000 euro.

Op 24 juni doet de rechter uitspraak in deze zaak.