Grootegast neemt afscheid van burgemeester Dijkstra

Grootegast, 30-08-2013, Kor Dijkstra , burgemeester

GROOTEGAST – Grootegast neemt maandagmiddag afscheid van burgemeester Kor Dijkstra. De burgemeester overleed afgelopen dinsdag aan de gevolgen van ernstige ziekte.

De herdenkingsdienst voor genodigden begint maandagmiddag om 13.00 uur. In een speciaal opgezette tent in de Notoaristentuun zullen onder meer René Paas, commissaris van de Koning provincie Groningen, Sjabbo Smedes, loco-burgemeester van Grootegast en Leontien Kompier, burgemeester van Vlagtwedde en voorzitter Burgemeesterskring spreken.

Route begrafenisstoet

De herdenkingsdienst duurt tot 14:30 uur. Na de herdenkingsdienst zal de rouwstoet, onder muzikale begeleiding van Wielrijderskorps Crescendo, vanuit de tent naar het Witte Kerkje aan de Bovenweg rijden. Vanuit deze kerk zal de begrafenis in besloten kring plaatsvinden.

grootegast route

Vanwege de verwachte drukte worden verkeersmaatregelen getroffen. Zo zal het gedeelte van de Hoofdstraat gelegen tussen de Kruising met de Hoflaan en de kruising met de Noord van 10.00 uur tot 15.30 uur voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. De busdienst wordt omgeleid via de Rondweg en de G.P. Beukemalaan. Parkeren op het Marktplein is de hele dag niet mogelijk.

De gemeente Grootegast roept alle inwoners van de gemeente op maandag de vlag halfstok te hangen.