Haren in bestuurlijke crisis: VVD-wethouder stapt op

HAREN – VVD-wethouder Paula Lambeck heeft besloten uit het college van Haren te stappen. Haar partij kan niet langer tegen een herindeling met Groningen en Ten Boer zijn. De VVD maakt deze ommezwaai nadat een contra-expertise van het rapport ‘Aanpak Beterr Haren’ van bureau B & A uitwees dat de prijs die betaald moet worden voor zelfstandigheid immens groot is.

Mocht Haren kiezen voor een zelfstandig voortbestaan dan moeten de gemeentelijke belastingen enorm omhoog en de uitgaven aan voorzieningen drastisch omlaag. Tevens zou er de komende vijftien jaar op een bestuurlijk houtje gebeten moeten worden en kan er geen nieuw beleid gemaakt worden.

De VVD wil niet bezuinigen op voetbalcomplexen, zwembaden en andere voorzieningen in de gemeente. Naar aanleiding van het opstappen van de wethouder Lambeck hebben de oppositiepartijen een spoeddebat aangevraagd. Zij willen opheldering van het college over het aftreden van de wethouder en een antwoord op de vraag waarom het college rapport na rapport blijft negeren. Dit debat vindt plaats op maandag 13 juni.