Ladiesrun levert 13.500 euro op voor Pink Ribbon

GRONINGEN – De negende GasTerra Ladiesrun Groningen wist afgelopen zaterdag 1.500 dames naar de start te trekken.

Het parcours leidde de deelnemers dwars door de binnenstad in rondes van 2,5 km met start en finish op de De Vismarkt. Die was voor één dag volledig omgetoverd tot Pink Plaza met onder andere een DJ, masseurs en gezellige standjes waar je kon eten, drinken en shoppen.

De meeste deelnemers deden na de warming-up van Trainmore mee aan de 5 km. Op die afstand was Yasmin Hillebrink de snelste loopster (16.57). De snelste dame op de 2,5 km was Maud Visscher (9.58), op de 7,5 km was dat Marjolein van der Lei (35.09). En de eer voor snelste atlete op de 10 km is voor Saffira Kiewit. Zij bereikte de finish na 37.34. Het snelste Business Run team is van Avebe U.A. uit Veendam.

Een prachtig cadeau ging naar het goede doel. Grace Bregman (ambassadeur Pink Ribbon) werd verrast met een cheque van 13.546 euro. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de Ladiesrun Groningen deden bij hun inschrijving. Aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via de Pink Ribbon-actiepagina op het internet, waar de loopsters zich konden laten sponsoren. Deelneemster Eva Koers-Doornbos blonk uit en haalde met haar actie meer dan 700 euro op. Zij verzorgde daarom het startschot van de 7,5 km.

uitslagen