Onstwedder Boys-legende hangt voetbalschoenen aan de wilgen

ONSTWEDDE – Op donderdag 2 juni stopte Harm Eefsting zijn actieve voetbalcarrière op 72-jarige leeftijd. In een afscheidswedstrijd tussen Harm met oud teamgenoten en het derde elftal van de Boys liet hij zien nog altijd over een puike conditie te beschikken.

De voornaamste redenen die Eefsting aangaf om te stoppen was niet omdat hij het voetballen beu was maar dat hij jongeren niet voor de voeten wilde lopen en dat er toch een keer een einde aan moest komen.

160613 - Harm Eefsting-2

Eefsting was lid vanaf de oprichting van de Onstwedder Boys in oktober 1963 en was daarmee precies 52,5 jaar voetballend lid. Ook is hij het langst spelend lid in de clubgeschiedenis. Maar lid blijft hij. Want Onstwedder Boys is “mien cluppie” zo liet hij meerdere keren op tekenen.

Behalve voetballer was Eefsting jarenlang trainer en leider van de junioren en ooit zelfs de enige trainer van alle pupillen. In z’n toespraak werd Eefsting door de voorzitter niet alleen geroemd om z’n sportiviteit, maar ook om een paar fijne karakter eigenschappen als eerlijkheid, correctheid, oprechtheid en trouw.

In zijn dankwoord benadrukte Eefsting nog dat hij heel veel te danken had aan zijn vrouw die hem toch al die jaren maar met z’n geliefde sport liet begaan. Na afloop werd er nog lang na geborreld met familie, leden en oud-leden.