Molenaar Jan Hazelhoff neemt afscheid

BLIJHAM – Dinsdagmiddag nam molenaar Jan Hazelhoff uit Blijham na 32 jaar vrijwillig ‘molenaarschap’ afscheid. Wethouder Wim ’t Mannetje bedankte hem namens de gemeente voor zijn jarenlange inzet en overhandigde hem een cadeaumand.

De gemeente Bellingwedde heeft drie molens in bezit. Het beheer van deze molens is in handen van vijf vrijwillige molenaars. De 79-jarige heer Hazelhoff was jarenlang onderdeel van deze molenaarsgroep. In zijn ‘molenaarscarrière’ heeft hij meerdere molens in Bellingwedde beheerd. De laatste jaren draaide de heer Hazelhoff met name de wieken van de Niemans Molen, een korenmolen in Veelerveen.

Vanmiddag nam de heer Hazelhoff officieel afscheid van de molenaarsgroep van Bellingwedde. Dit gebeurde tijdens het molenaarsoverleg in De Korenbloem in Vriescheloo. Wethouder ’t Mannetje: “Zonder de inzet van vrijwillige molenaars zoals de heer Hazelhoff is het behoud van de molens in Bellingwedde onmogelijk. We zijn de heer Hazelhoff dan ook zeer erkentelijk voor zijn betrokkenheid met de molens in onze gemeente.”