Neergeschoten Stadjer krijgt geen schadevergoeding

GRONINGEN – De 31-jarige Groninger die eind 2014 werd neergeschoten in de Grote Beerstraat krijgt geen voorschot uit het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het fonds is van mening dat de man zich moedwillig heeft blootgesteld aan geweld door zich in het drugscircuit te begeven.

In december 2014 werd de man geraakt door twee kogels. De dader werd veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging tot doodslag. De Stadjer kreeg een schadevergoeding van 6.300 euro toegewezen. Door het lichamelijke ongemak dat het slachtoffer heeft overgehouden aan de schietpartij is hij, naar eigen zeggen, in de schulden zijn geraakt.

De Stadjer wil nu dat het fonds een bedrag uitkeert als voorschot op de toegekende schadevergoeding. Het fonds is een andere mening toegedaan en stelt ‘dat gemeenschapsgeld niet bedoeld is voor mensen die zich willens en wetens blootstellen aan geweld’.

De zaak ligt nu bij een rechter, deze doet over zes weken uitspraak.