Nieuwe Lions Club Groningen-Haren een feit

GRONINGEN – Vrijdag 10 januari vond voor Lions Club Groningen-Haren de charteruitreiking plaats. Hiermee is de tweede gemengde Lions club in Groningen een feit. De uitreiking vond plaats tijdens een spetterend feest in Sassenhein in Haren in aanwezigheid van de leden van de andere vier Groninger clubs.

In 2012 ontstond de eerste gedachte een gemengde club op te richten voor Groningen en Haren. Lions Club Groningen-Host wierp zich op als sponsor en begeleidde in de aanloop de keygroep. Vier jaar later is de club daadwerkelijk een officiële Lions Club geworden.

Sinds 2014 komen de eerste leden bij elkaar en langzaam is de groep uitgegroeid naar een enthousiaste ondernemende club van zo’n 20 personen. “Thijs Koetsier, voorzitter: “Elke twee weken komen we een avond bij elkaar of bezoeken we gezamenlijk een bedrijf. We zijn een relatief jonge club voor verschillende mensen uit verschillende beroepen in en rondom Groningen en Haren. We streven naar een combinatie van gezelligheid en iets kunnen betekenen voor de maatschappij en elkaar.” Elk lid gebruikt zijn kennis, netwerk en vaardigheden waardoor er een daadkrachtige club ontstaat.

Maatschappelijke bijdrage

Het maatschappelijke doel waarvoor Lions Club Groningen-Haren zich de komende tijd in gaat zetten is Stichting Jarige Job. Het eerste bedrag van een kleine 1000 euro werd tijdens de charteruitreiking al opgehaald. Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardag-box met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.