Nijland: “We kunnen het geld goed gebruiken in de concurrentiestrijd met Heerenveen”

groningen hans nijland 14

GRONINGEN – Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland heeft zich dinsdag uitgesproken over de ophef die is ontstaan rondom de nieuwe naam van de Euroborg. Afgelopen week presenteerde de club Noordlease als nieuwe naamgever van de Euroborg die omgedoopt gaat worden tot Noordlease Stadion.

Nijland zegt de onrust te begrijpen, maar het geld goed kunnen te gebruiken in de concurrentiestrijd met clubs als FC Utrecht en SC Heerenveen. “ De naam Euroborg is ooit gekozen als werktitel voor het stadion en wij hadden vanaf het begin het recht daar een andere naam aan te geven. Dit is ook zeer wenselijk gezien onze huisvestingslasten. Door de naamgeving kunnen we deze kostenpost enigszins compenseren. Dat het proces van naamgeving van het stadion tien jaar lang heeft geduurd, heeft te maken met het feit dat er tot dusver geen gegadigde was die aan onze voorwaarden wilde voldoen”, aldus Hans Nijland op de website van FC Groningen.

Noordlease wilde wel aan de voorwaarden van de noordelingen voldoen, waardoor zij nu de naamgever van het stadion zijn. “Het Groningse bedrijf is al meer dan dertig jaar actief op de markt en verbonden aan de club. De relatie gaat al terug tot ver in de Oosterpark-periode. Dit is niet zomaar een commerciële relatie van de club, de directie en werknemers zijn ook supporter van FC Groningen”, volgens Nijland die blij is met de gemaakte deal.

“Wij snappen best dat niet elk besluit van ons altijd even goed valt bij een deel van de supporters, maar wij staan voortdurend met afgevaardigden van supportersgroeperingen in contact om onze clubcultuur te bewaken. In een manifest zijn onder meer de clubnaam, de clubkleuren en de speelstad vastgelegd. Het recht op naamgeving van ons stadion valt daar niet onder”, besluit de directeur.