Recorddrukte open dag paardenmelkerij

?

WIRDUM – De jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde in het Groningse Wirdum mocht afgelopen zaterdag weer op grote belangstelling rekenen. Dit jaar hebben 2500 bezoekers de Paardenmelkerij een bezoek gebracht. Een recorddrukte.

Familie de Winter van Paardenmelkerij de Lage Wierde heeft een prima open dag achter de rug. Terwijl het publiek toekijkt worden de paarden gemolken. Het melken zelf duurt nog geen één minuut. Ondanks dat de merries de drukte niet gewend zijn werd er toch redelijk melk afgegeven en kregen bezoekers een goed beeld hoe het melken van een paard in zijn werk gaat. In de stal werden de paarden door de vele bezoekers geaaid en vertroeteld.

Omdat paardenmelk nog voor velen een relatief onbekend product is heeft Paardenmelkerij De Lage Wierde een open dag geïntroduceerd. “Het was meteen een succes en het is een jaarlijks terugkerend evenement geworden dat elk jaar door duizenden mensen bezocht wordt. In de loop der jaren hebben we het uitgebreid met een natuur- en snuffelmarkt.” vertelt de Winter. “De ene bezoeker is zeer geïnteresseerd in ons product, stelt veel vragen en wil precies weten waar paardenmelk voor gebruikt kan worden en of het voor hem of haar geschikt is. En de ander komt vooral om de paarden te bekijken of de markt te bezoeken.”

Naast het melken van paarden was er op het veld rond de fruitbomen ook dit jaar weer een natuur,- en snuffelmarkt met enkele tientallen marktkraampjes met natuur-, handgemaakte en streekproducten. Lekkere wafels en aardbeien, zelfgemaakte vuurhaarden, demonstratie mandenvlechten, wijnen van de Groninger wijnboerderij, tuindecoraties, heerlijke honing van de imker, beschilderde vogelhuisjes en dakpannen, hand gegraveerde houten planken, creatieve workshops en klonk er live muziek van Harry’s One Man Showband. Ook aan de kinderen werd gedacht, want voor hen was er speciaal een groot springkussen en konden ze geschminkt worden. Enkele standhouders boden activiteiten aan voor de kinderen als kleien en het maken van een armbandje. Kortom: een gezellige sfeervolle open dag. Meer informatie over de paardenmelkproducten van De Lage Wierde en een foto impressie van de open dag vindt u op www.dekrachtvan.nl