Taalhuis Midden-Groningen trapt af op 23 juni

MUNTENDAM – Tijdens de feestelijke opening van het MAC in Muntendam zullen Wethouder Thea van der Veen en Corine Rockers van de Stichting Lezen en Schrijven de aftrap van het Taalhuis Midden-Groningen doen.

Het Taalhuis is voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven óf die beter wil lezen en schrijven voor zijn werk. Maar ook voor ouders die hun kind graag zouden willen voorlezen of voor wie lezen en schrijven op internet lastig vindt.

“Goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk. Als je moet solliciteren, voor wilt lezen voor (klein)kinderen of formulieren moet invullen, dan merk je dat goed kunnen lezen en schrijven belangrijk is “ vertelt Lijja de Vries, coördinator van het Taalhuis in Muntendam. In het Taalhuis kan iedereen met een taalvraag langs komen. Je kunt er informatie of advies krijgen over taalcursussen of oefenen met een taalvrijwilliger. Ook zijn er programma’s op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt. In het MAC is het mogelijk voor cursisten om samen met taalvrijwilligers aan de taalvaardigheden te werken, maar je kunt ook thuis hulp krijgen van een vrijwilliger.

Lijja de Vries van het Noorderpoort heeft hulp van een vijftal vrijwilligers, de Stichting Lezen en Schrijven én de Bibliotheek Oost-Groningen. “Het is een geweldig mooi project en we hopen dat we nog meer vrijwilligers kunnen scholen voor de taaltrainingen. Na de zomer starten we een nieuwe cursus.” Wilt u deelnemen aan het Taalhuis om uw taal te verbeteren, meld u dan vrijblijvend aan.

De aftrap van het Taalhuis Midden-Groningen vindt plaats op 23 juni vanaf 15:00 tot 17:00 uur.

Foto: Google Streetview