Gemeente Menterwolde geeft subsidie voor peuterspeelzaalwerk

MENTERWOLDE – De gemeente Menterwolde heeft besloten om zowel de Timpaan als KaKa voor hun activiteiten in het jaar 2016 een subsidie te verlenen. De subsidierelatie is overeengekomen voor een periode tot 1 juli 2016.

Timpaan Kindercentra voert sinds 1 juli 2013 het reguliere en VVE peuterspeelzaalwerk uit op vier locaties binnen de gemeente Menterwolde. Op 22 december 2015 heeft de Rechtbank Noord Nederland het faillissement van Timpaan uitgesproken. Na het faillissement heeft de curator overnamekandidaten gevonden.

Voor de gemeente Menterwolde heeft Kinderopvang KaKa vanaf 1 februari alle activiteiten van Timpaan overgenomen. Doordat de periode tot 1 juli 2016 loopt gaat de gemeente een uitvraag voor een (nieuwe) aanbieder organiseren. In verband met de op handen zijnde harmonisatie van kindvoorzieningen is besloten om hier nog iets langer dan 1 juli 2016 mee te wachten.

De verwachting is dat dit traject kan doorlopen tot 1 januari 2017. Om de tussenliggende periode te overbruggen verlengt de gemeente de subsidierelatie met KaKa voor een half jaar.

 

Foto: Google Streetview