Noorderpoort gaat zwemmen voor kanker

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

GRONINGEN – Een team van Noorderpoort gaat op zaterdag 27 augustus 35 kilometer zwemmen op geld op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds. De doorlopende estafette van Zoutkamp naar Groningen wordt gezwommen door vijf medewerkers van het Noorderpoort. De sportievelingen hopen hiermee een mooi bedrag op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds. In het UMCG wordt dit fonds gesteund met als doel kanker te voorkomen en meer genezing mogelijk te maken. Ook wordt de kwaliteit van leven met kanker verbeterd.

Op zaterdag 27 augustus gaat een team van Noorderpoort 35 kilometer zwemmen om geld op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Vijf medewerkers van Noorderpoort zwemmen in een doorlopende estafette van Zoutkamp naar Groningen. Hiermee hopen de sportievelingen een mooi bedrag op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dit fonds steunt kankeronderzoek in het UMCG met als doel om kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren.

Sportief team van Noorderpoort

Een van de deelnemers is Hans Robben, docent bij Noorderpoort. ‘Niet alleen is het een grote uitdaging om het vol te houden. In de eerste plaats doen we dit voor het goede doel,’ aldus Hans Robben. Zijn zoon, niemand minder dan voetballer Arjen Robben, is ambassadeur van het UMCG Kanker Researchfonds. Het Noorderpoortteam bestaat naast Hans Robben uit de docenten Anne-Loes Weusthof, Roald Klaes, Jordi Potma en Geert Kranenborg.

Afgelopen september is Hans Robben begonnen met trainen voor de zwemtocht. Ook de rest van het team heeft er inmiddels al veel meters in het water opzitten. Hans is vooral trots op Roald Klaes, die afgelopen september nog geen borstcrawl kon zwemmen en inmiddels ook op dat gebied goed mee kan komen. ‘Het is mooi om met elkaar dingen samen te doen,’ vertelt Hans Robben. ‘We willen anderen ook graag aanmoedigen om volgende edities hieraan deel te nemen!

Steun het team van Noorderpoort

De eerste zwemmer van het team van Noorderpoort start op zaterdagochtend al om 05.30 uur in het water van het Reitdiep bij Zoutkamp. De rest van het team begeleid en support de zwemmer vanuit een bootje. Na een minuut of twintig zwemmen is de volgende zwemmer aan de beurt. Uiteindelijk hoopt het team tegen het einde van de middag aan te komen in Groningen. Vanaf de Westerhaven gaat het hele team van Noorderpoort te water. Gezamenlijk leggen ze al zwemmend de overige 2,2 kilometer van de tocht af. De finish is bij de Oosterhaven in Groningen.

Wil je het team van Noorderpoort steunen? Dan kun je doneren via de teampagina van Noorderpoort op groningenswimchallenge.nl. De gehele opbrengst gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Eerste City Swim in Groningen

Op 27 augustus wordt ook voor het eerst in Groningen de City Swim georganiseerd. De deelnemers van de City Swim sluiten aan bij de vele zwemmers die al de hele dag onderweg zijn vanuit Zoutkamp. De zwemmers van de City Swim sluiten aan ter hoogte van de Westerhaven en zwemmen de 2,2 kilometer samen met onder andere het team van Noorderpoort af. Het belooft een groot zwemfestijn te worden in de grachten van Groningen.