Regio Groningen-Assen stelt ruim één miljoen beschikbaar voor innovatie

TEN BOER – Voor totaal negen projecten die de economie en de kwaliteit van het gebied versterken gaat de regio Groningen-Assen ruim één miljoen beschikbaar stellen.

Het gaat om de volgende projecten: Energy Barn, E-ntelligence, Arboretum Assen, Natuur- en landschapsboerderij Norg, Slimme MVO-app , Voedselinnovatie op de werkvloer, Indietopia Game Industrie, Mountainbikeroutes Noordenveld en Living Lab Luchthavenomgeving. André van de Nadort, voorzitter van de adviescommissie en burgemeester van de gemeente Ten Boer, “Innovatie ontstaat altijd vanuit een eerste idee of schets. In Regio Groningen-Assen geven wij deze plannen een platform om te groeien en te bloeien. Zo maken wij dit stedelijk netwerk mooier, sterker en krachtiger.’

Met de regeling Regionale Innovatieve Projecten is totaal twaalf miljoen beschikbaar voor projecten die de economie en gebiedskwaliteit van deze regio versterken. Twee keer per jaar kunnen initiatiefnemers pitchen voor een adviescommissie. Sinds 2015 is ruim drie miljoen geïnvesteerd in projecten die een duidelijke meerwaarde hebben voor de Regio en een sterk innovatief karakter kennen. Behalve dat een project een duidelijke bijdrage moet leveren aan één of meer speerpunten van Regio Groningen-Assen, wordt een project beoordeeld op vijf criteria: urgentie, duurzaamheid, samenwerking, innovatie en regionale meerwaarde. De eerstvolgende pitchronde is in november 2016 met een deadline op 1 oktober a.s. Meer informatie is te vinden op www.regiogroningenassen.nl.