Sekswerkers in verweer tegen registratie in Groningen

GRONINGEN – Sekswerkers in de gemeente Groningen spannen een proces aan tegen de gemeente. Zij willen hiermee registratie door de gemeente voorkomen. De sekswerkers vrezen dat registratie leidt tot discriminatie en schending van mensenrechten.

Volgens belangenvereniging PROUD, die het proces gaat voeren namens de sekswerkers, loopt de gemeente Groningen vooruit op de wetregelgeving. De Tweede Kamer gaat zich deze week nog buigen over een wetsontwerp om registratie van sekswerkers mogelijk te maken. Daar zou de gemeente eerst op moeten wachten, aldus PROUD.

PROUD is tegen het wetsontwerp en is bang dat als de nieuwe wet wordt aangenomen, gemeenten hun sekswerkers nog meer als tweederangsburgers gaan behandelen.

 

Foto: Google Streetview