Studentenkoor Gica geeft concert in Der Aa-kerk

GRONINGEN – Studentenkoor Gica geeft op zaterdag 25 juni een concert in Der Aa-kerk in Groningen. De Messiah van Händel staat op het programma.

Studentenkoor C.S.G. Gica viert dit jaar het tiende lustrum. Hoogtepunt van dit lustrum is een uitvoering van de Messiah van Händel. Het koor werkt hierbij samen met vier solisten en een professioneel orkest.

Jubileum

Studentenkoor C.S.G. Gica werd in 1965 opgericht. Dit academische jaar viert het koor het jubileum met diverse activiteiten en feestelijkheden. Hoogtepunt van de festiviteiten is een uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich Händel in de Der Aa-kerk. Voor dit project werkt het koor samen met vier solisten en het King George Consort. Het King George Consort is een orkest dat speciaal voor deze uitvoering van Messiah is samengesteld. Solisten zijn Esther Ebbinge (sopraan), Hanneke Tichelaar (alt), Daniël van Kessel (tenor) en Roele Kok (bas). Orkest, solisten en koor worden gedirigeerd door Daniël van Roijen, die al vijf jaar de vaste dirigent van Gica is.

Messiah

Händel schreef de Messiah in slechts vierentwintig dagen. Het is al jaren geliefd bij zangers, musici en luisteraars, dus voor Gica zeer geschikt om het lustrumjaar mee af te sluiten. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. Händel had al veel opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. Het Hallelujah is waarschijnlijk het meest bekende deel van de Messiah. Ondanks dat de rest van het stuk minder bekendheid geniet, is het zeker niet minder de moeite waard.

Entree

Voorverkoop: €11,50 / €9,- (studenten/˂18 jaar)
Aan de deur: €12,50 / €10,- (studenten/˂18 jaar)
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda

Zaterdag 25 juni 2016
Aanvang: 19:30 uur (de deur gaat om 18:45 uur open)
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen