Veendam is er uit: 300 asielzoekers naar de asielboot

VEENDAM – De gemeenteraad van Veendam is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de plannen om 300 asielzoekers te vestigen op een asielboot in het A.G. Wildervanckkanaal.

Fractievoorzitter Pe Langen van Vuuruitkiek had nog wel zijn bedenkingen en vroeg zich af of Veendam niet ‘het Paard van Troje’ zou binnenhalen. Volgens Langen is het bewezen dat asielzoekers meer misdrijven plegen dan autochtonen.

Niettemin ging ook Langen overstag en stemde voor de opvang. Tot vreugde van burgemeester Swierstra, die tevreden vaststelde dat er voldoende draagvlak is voor een azc in de gemeente.

Ook de ingezette beveiliging bleek achteraf niet nodig. Vanuit social media kwamen berichten door dat een aantal mensen zouden gaan protesteren tegen de komst van een azc in Veendam. Loos alarm, zo bleek. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners van de asielboot na de zomer hun intrek nemen in de boot.