Reitdiephaven toneel van hardloopevenement

GRONINGEN – Op zondag 26 juni klinkt om 10.00 uur voor de vierde keer het startschot voor de ReitdiephavenRun. Dit hardloopevenement vindt voor de 4e keer plaats in en om de kleurrijke Reitdiephaven in Groningen met als start- en finishlocatie sportcentrum WeFitness. 

Het hardloopevenement is dit jaar voor het eerst aangesloten bij het loopcircuit Noord-Nederland. Dit circuit bestaat uit 9 verschillende hardloopevenementen.

De aller kleinsten starten om 10.00 uur met een kinderloop van een halve zeemijl (1 km), deze kinderen lopen een rondje om de haven. Om 10.15 uur start de 1 zeemijl (2 km). Daarna worden afstanden gelopen van 3 en 6 zeemijlen, deze laatste groep loopt via Dorkwerd door de wijk terug.

ReitdiephavenRun

Deelnemers kunnen zich nu alvast inschrijven via de site van de ReitdiephavenRun. Via de voorinschrijving kunnen kinderen t/m 11 jaar zich voor € 3,00 opgeven iedereen van 12 jaar en ouder betaalt in de voorinschrijving € 7,00. De voor inschrijving loopt t/m 23 juni, op de dag zelf kun je je ook nog inschrijven voor respectievelijk € 4,00 en € 9,00.

De ReitdiephavenRun is ontstaan als wijkinitiatief en omarmd door ondernemers uit de wijk. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers. Meer informatie op www.reitdiephavenrun.nl.