‘Sportschoolhouder schoot zichzelf neer’

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen een 42-jarige sportschoolhouder. De man staat terecht voor brandstichting, wapenbezit en het doen van een valse aangifte.

De eigenaar van de sportschool aan de Protonstraat in Groningen werd in 2013 zwaargewond aangetroffen in zijn zaak. Uit onderzoek blijkt dat de man waarschijnlijk de brandstichting zelf in scene heeft gezet en vervolgens drie kogels in zijn lichaam heeft geschoten.

Er is geen bewijs gevonden dat ten tijde van de overval iemand anders in de sportschool aanwezig is geweest. Wel is er DNA van de eigenaar zelf aangetroffen op het vuurwapen. Mogelijk is de uitkering van 170.000 euro door de verzekering het motief geweest van het voorval.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.