Maquette ‘Hart van ’t Hogeland’ te bezichtigen

EEMSMOND – Een maquette met de toekomstplannen voor het centrum van Uithuizen staat vanaf vrijdag opgesteld in het voorportaal van het gemeentehuis.

Bij de opgestelde variant is goed te zien, hoe de Blink er, als het water zou worden doorgetrokken, uit komt te zien. Daarnaast zijn er ook borden in de hal geplaatst met sfeerimpressies van beide varianten voor het centrum, water op de blink of groen. De maquette en de beelden zijn tot zeker september te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis.

Centrum

De gemeente heeft onlangs plannen bekend gemaakt voor het centrum van Uithuizen. Om leegstand en leegloop te voorkomen en om van de Blink een gezellig plein te maken, hebben ondernemers, inwoners en gemeente zich verenigd in diverse werkgroepen om van Uithuizen ‘hét Hart van ’t Hogeland’ te maken. Daarbij kwamen ook onderwerpen als het parkeren in het centrum, de situering van de supermarkten en de rijroute in het centrum aan de orde. Voor de Blink zijn er twee varianten bedacht: eentje waarbij het water wordt doorgetrokken over de Blink, en eentje waarbij er bomen op de Blink worden geplaatst. Tijdens informatieavonden voor ondernemers en inwoners bleek er een voorkeur te zijn voor de zogenoemde blauwe variant.

Vervolg

Om de plannen mede te kunnen financieren, wordt subsidie aangevraagd bij de provincie, die daarvoor een speciaal budget heeft. Daarna kan in 2017 worden gestart met de uitvoering.