Tijdelijk tweede Peerd van Ome Loeks in de stad

GRONINGEN – De afgelopen weken hebben SKSG kinderen van diverse BSO locaties in de stad en in het Westerkwartier hun wijk schoongemaakt. Er zijn zakken vol met lege flesjes, blikjes en bekertjes verzameld en vervolgens schoongemaakt.

Met dit afval is een “nieuw” Peerd van Ome Loeks gemaakt. Deze is vanaf 22 juni tijdelijk te zien op de Heresingel in Groningen. De gezamenlijke afronding en de feestelijke opening vindt plaats op woensdag 22 juni om 16:00 uur. De kinderen zijn vanaf 15:00 uur aanwezig op het grasveld aan de Heresingel.

SKSG werkt samen met de gemeente Groningen aan het project “Groningen schoon dankzij mij”. Kunstenaar Maria Koijk draagt zorg voor het kunstwerk. “Het doel van deze actie is om de kinderen al op jonge leeftijd te leren omgaan met (respect voor) natuur en milieu, en het bewust worden van de gevolgen van lukraak weggooien van afval in de openbare ruimte”, aldus Eline Kramer pedagoog van SKSG en Gert Bron van Stadsbeheer van de gemeente Groningen.

Als klap op de vuurpijl is op de veegwagen van de gemeente de komende jaren een grote afbeelding te zien van de BSO kinderen van SKSG die zich hebben ingespannen voor dit project.

Natuur & Duurzaamheid is één van de vijf BSO-speerpunten van SKSG. Naast Natuur & Duurzaamheid richt SKSG zich op Kunst & Cultuur, Koken & Voeding, Techniek & Wetenschap en Sport & Beweging.