Verandering huishoudelijke hulp voorlopig van de baan

OLDAMBT – De algemene voorziening voor huishoudelijke hulp wordt in Oldambt na de uitspraak van de hoogste rechter niet aangepast. Oldambt moet net als vele andere gemeenten met ingang van 1 juli de regels aanpassen. Dit is echter voorlopig van de baan.

Betrokken inwoners worden zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd over deze wijziging. Voor de meeste inwoners geldt dat de situatie blijft zoals die was. Indicaties veranderen niet De indicaties voor huishoudelijke hulp blijven doorlopen of worden verlengd als de einddatum voor 1 juli 2016 is. In alle gevallen blijft het aantal uren huishoudelijke hulp gelijk aan de huidige situatie. Inwoners die nu huishoudelijke hulp via een gecontracteerde organisatie hebben, houden hun huidige hulp.

Persoonsgebonden budget Inwoners met huishoudelijke hulp via een persoonsgebonden budget kunnen van dat budget gebruik blijven maken. Als dat niet lukt of als mensen willen overstappen naar zorg via een gecontracteerde aanbieder, kan dat ook.
Huishoudelijke hulp nodig? Inwoners die de komende periode huishoudelijke hulp nodig hebben, kunnen dit melden via www.gemeente-oldambt.nl of via het telefoonnummer (0597) 48 20 00.