Wethouder reikt eerste bespaarpakket uit

WINSUM – Wethouder Harmannus Blok van de gemeente Winsum reikt maandag 20 juni een bespaarpakket uit aan de heer Honing. De uitreiking vindt plaats om 15:00 uur in het gemeentehuis van Winsum.

Onder de bezoekers van het Energieloket is een verlotingsactie verricht en de heer Koning is één van de winnaars. De overige winnaars krijgen het pakket per post toegestuurd. Het pakket bevat een aantal artikelen waarmee energie bespaard kan worden en informatie over het (samen) opwekken van duurzame energie.

Wethouder Blok:´Het Energieloket is de ingang voor onze inwoners als het gaat om informatie over energiebesparing en duurzame energie. Het is belangrijk dat onze inwoners hiervan op de hoogte zijn. Deze actie van het Energieloket draagt hier aan bij.´

Energieloket

Sinds juli 2015 heeft elke Groninger gemeente een Energieloket. Inwoners van de gemeente Winsum kunnen terecht op www.winsum.nl/energieloket met vragen over energiebesparing. Het Energieloket bestaat uit een digitaal loket met verschillende (gratis) diensten zoals de Zonatlas, de Energiecheck, de Quickscan en Hulp bij offertes. Al meer dan 10.000 bezoekers hebben de website inmiddels weten te vinden. Aan het loket zijn een aantal (lokale) bedrijven verbonden die een goed aanbod leveren op het gebied van energiebesparing.