ASVB wint Nederlaagtoernooi na overtuigende winst op Westerwolde

WESTERWOLDE – Tussen een aantal fikse regen- en onweersbuien door speelden Westerwolde en ASVB afgelopen donderdagavond de derde en laatste wedstrijd in het nederlaagtoernooi dat door de club uit Vlagtwedde werd georganiseerd.

Op het snelle kunstgrasveld werd het een vrij eenzijdige wedstrijd en na negentig minuten voetbal stond er dan ook een duidelijke 6 – 0 overwinning voor het team uit Blijham in het notitieboekje van scheidsrechter Bart Pleiter. Door deze overwinning werd de formatie van trainer Nuus uiteindelijk winnaar van het tweede nederlaagtoernooi van Westerwolde.

Al snel na het beginsignaal bleek dat ASVB er deze avond geen gras over wilde laten groeien. Door vlot combinatiespel werd de gelegenheidsachterhoede van de elf van trainer Loek Swarts diverse keren overlopen en werd er, mede door een aantal persoonlijke fouten, vijf keer gescoord. Westerwolde wist weinig tot geen kansen te creëren en derhalve gingen spelers, begeleiding en de scheidsrechters dan ook met een 5 – 0 ruststand in het voordeel van ASVB naar de kleedkamer, waardoor de wedstrijd in feite al was gespeeld.

Na de pauze was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Dit was mede de verdienste van Westerwolde. Het elftal bleef knokken voor een beter resultaat, maar kreeg hiervoor geen medewerking van ASVB. Wel moet worden gesteld dat de vele wisselingen aan beide kanten niet bijdroegen aan de verbetering van het spel en dus het komen tot scoringskansen. De amusementswaarde van deze wedstrijd voor het publiek was naarmate de wedstrijd vorderde dan ook niet bijster groot meer te noemen. ASVB wist nog één keer het net te vinden en door deze 6 – 0 overwinning kon de ploeg, evenals in 2015, de mooie geldprijs en de wedstrijdbal direct na afloop in ontvangst nemen.

Omdat binnen het toernooireglement was afgesproken dat Westerwolde zelf ook zou meedingen naar één van de prijzen, bleef de tweede prijs in Vlagtwedde. Dit omdat het team eerder tegen Onstwedder Boys gelijk had gespeeld (1 – 1) en de strafschoppen had gewonnen en de wedstrijd tegen FC Ter Apel ’96 met een 4 – 1 overwinning in hun voordeel was uitgevallen. De organisatie van het toernooi kijkt terug op een drietal leuke wedstrijden tegen verenigingen uit de directe omgeving. Hoewel de publieke belangstelling soms iets groter had gekund, is de vereniging voornemens het volgend seizoen weer een dergelijk nederlaagtoernooi te organiseren.