BroneBass geeft concert in Magnuskerk Bellingwolde

BELLINGWOLDE – BroneBrass geeft op zondag 10 juli een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde. BoneBrass is een Nederlands trombone kwartet die op enthousiaste wijze, warme en vocale koperklanken ten gehore brengt. Het ensemble beheerst een grote diversiteit aan muzikale stijlen en de concerten met presentatie zijn daardoor steeds weer verrassend.

De afgelopen 19 jaar is BoneBrass een gewaardeerd ensemble geworden. Men speelde in een groot aantal kamermuziek serie’s, waren onder meer live voor de radio te horen en voor de televisie te zien. Ook maakte het ensemble een tweetal cd’s. Hun eigen kwartet arrangementen zijn uitgegeven bij Bronsheim muziekuitgeverij.

BoneBrass bestaat uit de trombonisten Jan Bults, Tjark Jan Wierenga, Gert van Veldhuizen en Wessel Bruggink. De trombone staat momenteel weer volop in de belangstelling vanwege de unieke soundeigenschappen en repertoire mogelijkheden. Een trombone kan immers vocaal, sonoor, intiem, emotioneel, uitbundig, romantisch, grappig en majestueus klinken.

Met de klank van het instrument valt gemakkelijk een formele sfeer te kneden, hoewel lichte muziek een trombone ook niet misstaat. Allemaal facetten die ook tijdens het concert ten gehore zullen worden gebracht. Naast het muzikale aspect is ook het visuele aspect van een trombone ensemble een niet onbelangrijk in het oog springend detail. De muziek die tijdens het concert ten gehore wordt gebracht varieert van oude barok tot hedendaagse composities. Kortom laat u verrassen door deze vier klankmeesters op trombone. In de pauze zal, zoals gebruikelijk, koffie of thee worden geschonken. De entree is 10 euro.