Groot spektakel in Gorechtpark

HOOGEZAND – In het Gorechtpark in Hoogezand wordt zondag 26 juni voor de 9e keer de Dag van het Park georganiseerd. De organisatie van het grote spektakel ligt in handen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Kielzog en Kwartier Zorg & Welzijn.

De Dag van het Park, dit jaar op zondagmiddag 26 juni, heeft inmiddels een vaste plaats op de agenda verworven met verschillende sportieve, culturele en maatschappelijke onderdelen. Het jaarlijks terugkerende evenement heeft dit jaar geen specifiek thema, maar de invulling van de dag is wel gericht op een aansprekend en zo breed mogelijk aanbod van activiteiten. Wat zijn de belangrijkste programma-onderdelen?

Kwartier Zorg & Welzijn heeft, evenals het vorige jaar, in de hele gemeente inwoners gemobiliseerd zich te presenteren: verschillende leeftijden, culturen en groeperingen hebben gehoor gegeven aan deze oproep. De belangrijkste onderdelen zijn: het jongerenpodium met dansworkshops, rock’n roll van Warn en Jerkbait, de rappers van Studio BAAZ en DJ IEXX. Verder is er de finale van het Amovement Pannatoernooi. Op en rond de heuvel organiseert de Round Table levend sjoelen, touwtrekken, is er een spacerocket en zijn er springkussens. Voor de liefhebbers zijn er voertuigen van het Nationaal Busmuseum en is er een demonstratie kunsthoutzagen.

Ook Kielzog Kunstencentrum laat zich door het hele park zien en horen. In diverse tentjes zijn intieme concertjes te horen waaronder dwarsfluit, gitaar, klarinet en piano. Een hoofdpodium met swingende optredens van onder andere Hijacked, Paperclip en Sax&So. Bij de afdeling Beeldende Kunst kunnen bezoekers bootjes bouwen die in de vijver kunnen varen en een groot gezamenlijk schilderij gaan vormen. De theatergroep Kielzog kom je tegen op plekken waar je ze niet verwacht. Meedoen kan met een hiphop workshop.
Bij het Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME) kunnen volwassenen en kinderen kennis maken met de natuur, het milieu en het landschap in en rondom de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Sportief

De sportieve onderdelen, verspreid over het hele park, zijn onder andere kanovaren, boogschieten, wandklimmen en schminken voor de kinderen. De scouting gaat weer een aantal spectaculaire routes door de bomen maken. Fier4Grunn gaat een voetbalclinic organiseren met medewerking van FC Groningen. Hier kan de jeugd zich naar hartelust uitleven en zich de beginselen van het voetbal eigen maken. De jeugdbrandweer laat zien waarom ze spuitgasten genoemd worden en de kindervakantieweek heeft tal van spelletjes klaar staan om mee te spelen.

 

Foto: Google Streetview