Hoofdstraat Grootegast afgesloten vanwege bestrating

GROOTEGAST – De Hoofdstraat in Grootegast wordt opnieuw bestraat. Vanaf maandag 27 juni wordt de Hoofdstraat hierdoor volledig afgesloten.

De klinkers zijn gedeeltelijk verzakt en veroorzaken op bepaalde plekken een rammelend geluid. Broekema Wegenbouw BV uit Groningen zal de werkzaamheden in opdracht van de gemeente gaan uitvoeren. Het betreft het gedeelte van de Hoofdstraat vanaf de G.P. Beukemalaan tot De Noord.

Vijf fasen

Het werk wordt uitgevoerd in vijf fasen. Voor de bouwvak worden in ieder geval de eerste drie fasen uitgevoerd. Dit betreft het deel vanaf de parkeerplaats bij de Albert Heijn tot het parkeerterrein bij de Aldi. De laatste twee fasen worden na de bouwvak uitgevoerd. Dit gaat om het deel vanaf de parkeerplaats van de Aldi tot De Noord.

Volledige stremming

Tijdens de werkzaamheden wordt de Hoofdstraat volledig gestremd voor het doorgaande verkeer. De omleidingsroutes worden door middel van bebording aangegeven. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de voetpaden, woningen en bedrijven blijven ook te voet bereikbaar. De parkeerplaatsen bij de Albert Heijn, de Aldi en het Marktplein blijven altijd minimaal vanaf één kant bereikbaar.