Nederlands hockey team komt naar Groningen

GRONINGEN – De Nederlandse hockey heren spelen op donderdag 23 en vrijdag 24 juni een interland tegen Nieuw-Zeeland op studentenhockeyvereniging G.C.H.C. te Groningen. De wedstrijden vinden beide dagen plaats om 18:30 uur.

Het belooft een waar spektakel te worden in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio komende zomer. De wedstrijden worden georganiseerd door een groep van 7 studenten.

De studenten zoeken de samenwerking op met clubs in de regio en de buurt achter G.C.H.C. Een lid van verdienste uit de Reitdiepwijk verzamelt 36 kinderen uit de wijk. Deze lopen voorafgaand aan de wedstrijd zij aan zij met de internationals het veld op. De andere dag wordt verzorgd door jeugdleden van DMHC Graspiepers uit Drachten. Andere eervolle taken zoals ballenkinderen en vlaggendragers worden door jeugd van de hockeyverenigingen GHHC Groningen en GHBS volbracht.

Voor jeugdhockeyers uit de regio (categorie: D-, E- en F-jeugd) wordt er op beide dagen een hockeyclinic georganiseerd vanaf 15:30 uur. Deelname is gratis, enige voorwaarde is dat de jeugdspeler en eventuele begeleider een entreeticket voor de interland hebben. Opgeven kan door je naam en leeftijd te mailen naar interland@gchc.nl. Voor alle wel en niet hockeyende jeugd zal er een FunZone zijn met attracties en hockeyspellen. De mogelijkheid is er om nadien te eten op het terrein.

De wedstrijden zijn onderdeel van de Rabo Super Serie en worden gespeeld als voorbereiding op de Olympische Spelen. Vanaf 3 mei is de kaartverkoop, à 10 euro per ticket, geopend. Zie voor meer informatie en tickets: https://hockey.nl/rabo-super-serie en http://www.gchc.nl.

Programma 23 en 24 juni 2016
15:00 uur Opening terrein en FunZone
15:30 uur Start hockey clinics
17:30 uur Start inspelen Nederland en Nieuw-Zeeland
18:30 uur Start wedstrijd Nederland-Nieuw Zeeland
21:00 uur Afsluitende borrel begeleid door live muziek
23:00 uur Sluiting terrein