Kinderhandelaren opgepakt met azc-kinderen uit Ter Apel

TER APEL – Een Oost-Europese man en vrouw zijn in Spanje gearresteerd nadat de politie twee jonge kinderen bij hun aantroffen die eerder uit het azc in Ter Apel waren verdwenen. Het tweetal wordt verdacht van kinderhandel- en uitbuiting.

Het netwerk waar de man en de vrouw deel van uitmaken laten door heel Europa 300 kinderen voor zich werken. Vermoedelijk worden de ingezet voor criminele activiteiten als winkeldiefstal en zakkenrollerij. Het onderzoek naar het netwerk startte in Amsterdam, nadat de politie constateerde dat steeds dezelfde kinderen werden opgepakt. Eén van deze kinderen was in het systeem onder 35 nationaliteiten terug te vinden.

Voor zover bekend zijn er in Nederland zeker vier netwerken actief, die minstens twintig kinderen exploiteren.