Noorderpoort Entree ontvangt vignet Gezonde School

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

GRONINGEN – Noorderpoort Entree heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun studenten, leerlingen en medewerkers. Met het vignet laat de school van Noorderpoort zien dat zij de gezondheid van studenten, leerlingen en medewerkers erg belangrijk vindt.

Werken aan gezondheid op school loont

Een gezonde leefstijl op school draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval. Zo zorgt Noorderpoort Entree voor actieve en gezonde studenten, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Roken, alcohol, drugs en gehoorschade. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet : workshops, themaweken, excursies en gastlessen.

Directeur Peter Zwarter van Noorderpoort Entree & Educatie is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Noorderpoort Entree & Educatie is niet de eerste school van Noorderpoort die het vignet Gezonde School in ontvangst mag nemen. Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme, Noorderpoort Kunst & Multimedia, Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Campus Winschoten gingen deze school al voor.

Vignet Gezonde School voor mbo

Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Het vignet is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun studenten hoog in het vaandel hebben staan. Hierbij richt de school zich op één of meer thema’s. Mbo-schoollocaties die structureel aan gezondheid werken kunnen het vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School.