Grootegast vervangt lichtmasten

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast gaat de komende maanden 250 lichtmasten vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Ziut. Dit bedrijf wordt in de gemeente Grootegast ook ingezet voor het oplossen van lichtmaststoringen.

De te vervangen lichtmasten staan voornamelijk langs de doorgaande provinciale wegen in de gemeente. Het gaat in de meeste gevallen om oude ijzeren masten en armaturen met een hoog energieverbruik, waarvan de levensduur ten einde is gekomen.

Energieakkoord

Alle nieuwe masten worden uitgerust met energiezuinige led-armaturen. In het Energieakkoord dat in 2013 is ondertekend door ruim veertig organisaties, waaronder Rijksoverheid, IPO, VNG en Unie van Waterschappen, zijn afspraken vastgelegd betreffende het energieverbruik van onder andere openbare verlichting in Nederland. Door gebruik te maken van de energiezuinige led-armaturen wordt een bijdrage geleverd aan de doelstelling van energiebesparing.