Noorderpoort Kunst & Multimedia zet overtuigende musicalpremière ‘Hairspray’ neer

GRONINGEN – De kop is eraf. Woensdag 22 juni ging de musical HAIRSPRAY in première tijdens ImpressFest, het jaarlijkse showcase festival van Noorderpoort Kunst & Multimedia. De musical is georganiseerd ter ere van het tienjarige bestaan van de school.

Première

De internationale hitmusical, georganiseerd, geproduceerd en gespeeld door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia, ging afgelopen woensdagavond in première. Van vormgever tot artiest, podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner: samen met professionals heeft elke richting binnen de school maanden gewerkt en gezweet om de voorstelling te realiseren. Het is de moeite dubbel en dwars waard. De muziek is swingend, het verhaal hartverwarmend en de cast buitengewoon enthousiast.

De musical

HAIRSPRAY doet je in de jaren ’60 belanden, waar glitterjurken, hoge kapsels en vooral veel haarlak niet uit het straatbeeld zijn weg te denken. Tracy Turnblad is een grote meid, met een groter kapsel en een nog grotere droom: haar weg te dansen naar nationale televisie, en tevens richting het hart van tieneridool Link Larkin. Tijdens een bittere en muzikale strijd om de kroon van Miss Hairspray vecht Tracy voor deelname van iedereen, ongeacht huidskleur, binnen de show. Een trailer van de musical is te zien op YouTube.

Nog 11 voorstellingen

Hairspray is nog tot en met 2 juli te bewonderen in de festivaltent op het grasveld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia, Verzetsstrijderslaan 2.