Henk de Jong keert terug bij FC Groningen

GRONINGEN – Henk de Jong gaat weer aan de slag bij FC Groningen. De voormalig beloften-trainer van FC Groningen krijgt een commerciële functie.

Henk de Jong stapte in februari 2016 op als hoofdtrainer van Cambuur. Na tegenvallende prestaties vond hij zichzelf niet de juiste man om de ploeg uit Leeuwarden te behouden voor degradatie.

FC Groningen maakte vrijdagmorgen bekend dat de Drachtster met ingang van 1 augustus 2016 aan de slag gaat als commercieel medewerker. Henk de Jong wordt voor het grootste deel aangetrokken om sponsoren en advertenties binnen te halen. Ook wordt hij gastheer bij wedstrijden van het eerste elftal en krijgt hij taken rondom het TopsportZorgCentrum.

De Jong: “Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen voor iets anders. In eerste instantie voor één jaar, maar met de intentie om het langere tijd te doen. Ik heb er heel veel zin in om ingaande het nieuwe seizoen weer voor FC Groningen te beginnen!”