Succesvolle Groninger Bierwandeling krijgt vervolg

GRONINGEN – Na de eerste succesvolle editie van de Groninger Bierwandeling wordt er op zondag 26 juni opnieuw een bierwandeling georganiseerd.

Tijdens de Groninger Bierwandeling neemt een stadsgids de deelnemers mee langs de rijke bierhistorie van Groningen. De stadswandeling wordt wederom afgesloten met een rondleiding en bierproeverij bij Brouwerij Martinus.

Maar liefst 26 deelnemers stonden op Vaderdag afgelopen zondag aan het Lage der A bij de start van de eerste Groninger Bierwandeling. “Er waren veel mensen die afgelopen zondag om wat voor reden dan ook niet mee konden wandelen. Daarom organiseren we aanstaande zondag voor de tweede keer de Groninger Bierwandeling”, aldus initiatiefnemer Arend Jan Wonink.

De Groninger Bierwandeling bestaat uit een stadswandeling van ongeveer anderhalf uur dwars door het hart van de historische binnenstad van Groningen. Hier wordt uitgebreid stilgestaan bij verdwenen brouwerijen, het beroemde Groninger kluinbier en de geschiedenis van de graanhandel. Bij Brouwerij Martinus krijgen de deelnemers aansluitend een rondleiding én een bierproeverij.

Brouwerij Martinus

“We maken echt een reis door de tijd. We beginnen bijna vijfduizend jaar geleden in Mesopotamië en eindigen in de nabije toekomst, bij een supercomputer die het ideale Groninse bierrecept aan het berekenen is”, zegt Arend Jan. Zo telde Groningen in 1662 maar liefst tachtig brouwerijen. Sporen van die hoogtijdagen zijn nog overal te vinden in de stad.

Voor de ontwikkeling van de Groninger Bierwandeling werden vele bronnen geraadpleegd, waarbij we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de archieven van Harry Pinkster, de Groninger bierkenner bij uitstek.

De Groninger Bierwandeling is voor iedereen die van bier én van Groningen houdt. Meer informatie over deze stadswandeling staat op: http://www.stadsgidsgroningen.nl/bierwandeling-groningen/. StadsgidsGroningen verzorgt sinds 2012 stadswandelingen en culinaire wandelingen.